2 września 2013

Odkąd jestem mamą przy przygotowywaniu smakołyków oprócz ładnego wyglądu i dobrego smaku doszła jedna zasada - ekspresowy czas przygotowania. Wszystkie zasady spełniają babeczki owocowo - budyniowe. Przecież nie wszyscy muszą wiedzieć, że kruche spody są gotowcami kupionymi w sklepie. :)



Pozdrawiam,
Katjuszka

29 komentarzy :

  1. Wyglądają przepysznie ;-) a może przepis na budyń?

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam. Tyle, że ja spody piekę sama. Te ze sklepu dają radę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dają radę, sama byłam zdziwiona, że są aż tak dobre :)

      Usuń
  3. Siedze głodna w pracy, wchodze do Ciebie na bloga a tu takie pyszności...
    Prezentują się WYŚMIENICIE :)

    Marta Chlebek

    OdpowiedzUsuń
  4. Dostałam ślinotoku przez Ciebie! ;) Pewnie liczy jest efekt końcowy...jak to mawiała Julia - Nikt nie patrzy na Ciebie w kuchni. Na przykąłd jeśli przewracany omlet zmieni swoje miejsce podczas przewracania możesz włożyć go z powrotem na patelnię;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Uwielbiasz chyba Julię? :)

      Usuń
    2. Oj tak - Linka ma na drugie Julia ;)

      Usuń
  5. no teraz to już wszyscy wiedzą:P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niech wiedzą. Z pełną świadomością przyznałam się do tego :)

      Usuń
    2. hehehe i tak bym jadła:)))

      Usuń
  6. Przepyszne:) Chociaż polecam masę z mascarpone byłaby obłędna!:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/ciasto_czekoladowe_z_owocami/przepis.html
      Tutaj jest pyszny krem z mascarpone, próbowałam do gotowych babeczek właśnie.
      Pozdrawiam, Agata

      Usuń
    2. Składniki na krem:

      250g serka mascarpone
      200ml śmietanki 30 lub 36%
      2 łyżki cukru pudru
      szczypta wanilii ewentualnie cukru waniliowego
      Wszystko razem miksujemy i gotowe:)

      Usuń
    3. Dziękuję! :) Poślubiony nie może jeść za dużo śmietany więc odpada niestety. Jednak, dla siebie kiedyś na pewno przetestuję. Póki co zostaje budyń :)

      Usuń
    4. Jasne rozumiem:) Ale kiedyś na pewno sobie wyprobuj ten krem, on do wszystkiego się nadaje. Ciasto kruche, biszkoptowe itd.:) Śmietana nie jest tak tłusta jak serek mascarpone - ma prawie około 47gr tłuszczu w sobie na 100gr .

      Usuń
  7. nie wszyscy muszą wiedzieć! ja nikomu nie powiem :))

    OdpowiedzUsuń
  8. nie wszyscy muszą wiedzieć! ja nikomu nie powiem :))

    OdpowiedzUsuń
  9. nie wszyscy muszą wiedzieć! ja nikomu nie powiem :))

    OdpowiedzUsuń
  10. mam na nie smaka!
    a spody z jakiejś konkretnej firmy?

    OdpowiedzUsuń
  11. Pyszności :)
    Przypomniałaś mi jak dawno nie jadłam jeżyn...

    Pozdrawiam ciepło i zapraszam:

    http://alinadobrawa.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  12. jaaaakbym zjadła... tylko nie ma Lidla w okolicy, no i godzina późna :(

    OdpowiedzUsuń