Rosołu bez zielonej pietruszki nie potrafię sobie wyobrazić. Tak samo jak ziemniaków bez koperku, szczególnie latem. Dlaczego nie poczuć intensywnego smaku letniej pietruszki i koperku kiedy na dworze temp. poniżej 10 st. C? Bo te sprzedawane jesienią czy zimą nie są tak smaczne. Zachować aromat bardzo łatwo. Wystarczy parę pudełek i nóż. Pociąć i schować do zamrażalki, żeby zimą delektować się intensywnej w smaku pietruszki. Pycha!
Pozdrawiam!
Katjuszka
ha! Mój sposób! Robię tak co roku :) Tak samo z truskawkami :)
OdpowiedzUsuńw zeszłym roku zamroziłam tak również miętę... do kompotu czy jako dodatek do wody mineralnej idealny, probelm tylko taki ze listki sie kruszą.
OdpowiedzUsuńmrożę także pokrojoną w paseczki paprykę, idealna do pizzy czy gulaszu! :)
przypominałaś mi właśnie, że jeszcze się do tego nie zabrałam!
OdpowiedzUsuńrobię dokładnie to samo :)
OdpowiedzUsuń