26 czerwca 2011

lato szybko mija czyli zapasy na zimę



Rosołu bez zielonej pietruszki nie potrafię sobie wyobrazić.  Tak samo jak ziemniaków bez koperku, szczególnie latem. Dlaczego nie poczuć intensywnego smaku letniej pietruszki i koperku kiedy na dworze temp. poniżej 10 st. C? Bo te sprzedawane jesienią czy zimą nie są tak smaczne. Zachować aromat bardzo łatwo. Wystarczy parę pudełek i nóż. Pociąć i schować do zamrażalki, żeby zimą delektować się intensywnej w smaku pietruszki. Pycha!




Pozdrawiam!
Katjuszka

4 komentarze :

  1. ha! Mój sposób! Robię tak co roku :) Tak samo z truskawkami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. w zeszłym roku zamroziłam tak również miętę... do kompotu czy jako dodatek do wody mineralnej idealny, probelm tylko taki ze listki sie kruszą.
    mrożę także pokrojoną w paseczki paprykę, idealna do pizzy czy gulaszu! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. przypominałaś mi właśnie, że jeszcze się do tego nie zabrałam!

    OdpowiedzUsuń