4 lutego 2014

O kulinarnych nowościach / tarta z cukinią i bakłażanem

Postanowiłam sobie, że raz w tygodniu ugotują lub upiekę coś nowego. W tym tygodniu nowością była tarta z cukinią i bakłażanem. Przepis z  programu "Smaczne 25". Naprawdę robi się bardzo szybko. Zamiast warzyw podanych w przepisie można dać wszystko to co się lubi. W głowie mam już wiele innych kombinacji. Pycha! 






Pozdrawiam
Katjuszka



34 komentarze :

  1. Wygląda obłędnie:) no i fajny zamysł.. chyba z niego skorzystam:) i u nas też pojawi się co tydzień coś nowego;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o! Jestem ciekawa Waszych przepisów. :)

      Usuń
  2. wygląda przeapetycznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak juz będę miala swój nowy piekarnik to chyba z kuchni nie będę wychodzić... :)
    Uwielbiam wszelkiego rodzaju tatry i na słodko i na słono :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że nas z Majuszką zaprosisz. :)

      Usuń
    2. To przecież jasne, jak słońce! ;) :*

      Usuń
    3. To przecież jasne, jak słońce! :)
      Już doczekać się nie mogę ;)

      Usuń
  4. wygląda pysznie :) Ja tartę robię klasycznie - z kruchego ciasta ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda pięknie, a smakuje pewnie jeszcze lepiej! ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Proszę, powiedz mi, że to dietetyczny kąsek...właśnie przeszłam na dietę, a na widok tego smakołyku dostałam ślinotoku ;)
    Bardzo lubię Anie Sztarmach, zawsze uśmiechniętą gotuje i piecze łatwo, szybko i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może dietetyczne to nie jest, ale ile radości daje! :)

      Usuń
  7. Ale bym zjadła! :) Na pewno jest pyszna. Szkoda tylko, że taka kaloryczna... i co ja mam zrobić? :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Odpowiedzi
    1. Daj znać czy wyszła i jak smakowała :)

      Usuń
  9. ale mi ochoty narobiłaś! mniam, mniam ;)
    obserwujemy?

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam tartę, niesamowicie smacznie wygląda. Chyba jutro zrobię.

    OdpowiedzUsuń
  11. Szczerze mówiąc aż zgłodniałem !

    www.bezowocny.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  12. Kurka, kurka, czemu u mnie sami kuchenni tradycjonaliści albo niejadki totalne? Sama mam to wciągnąć?

    OdpowiedzUsuń
  13. Dzięki za przypomnienie. Uwielbiam tartę. A po takich smacznych zdjęciach aż ślinka cieknie. Musze powrócić do tego dania.

    OdpowiedzUsuń
  14. Fantastyczna tarta!
    Co prawda wolę taką na kruchym spodzie, ciasto francuskie u nas jakoś niet!
    Ale inspiracja cudna.
    Się głodna zrobiłam!
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  15. Wygląda znakomicie.
    Kiedyś wypróbujemy na pewno.

    OdpowiedzUsuń
  16. Zapisuję w zeszycie z przepisami :D

    OdpowiedzUsuń
  17. mmm, koniecznie wypróbuję przepis! ..a Ty spójrz na finał projektu samo się... ;))) buziaki, dziewczyny!

    OdpowiedzUsuń
  18. Wygląda cudnie, chyba spróbujemy bo ślinka kapie ukradkiem przy tych fotkach :) Mniam :)
    http://kusiatka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  19. Nie wpadłabym na to, żeby do tarty uzyć ciasta francuskiego. Dziękuję za inspirację :)
    Ja wczoraj zadebiutowałam z ciastem marchewkowym i (o dziwo) wyszło pysznie. Mówię o dziwo, bo w wypiekach jestem słabsza, niż w konkretach ;)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  20. Same pyszności u Ciebie i takie ciepłe zdjęcia :) Ta tarta wygląda po prostu apetycznie,aż chce się jeść

    OdpowiedzUsuń
  21. :) uwielbiam tarty! Moją ulubioną jest tarta porowa. Serdecznie polecam :)

    OdpowiedzUsuń
  22. zrobiłam:) przepis działa ;) polecam!:)

    OdpowiedzUsuń